Tanja Jess

Opnieuw zoeken

Tanja Jess boeken voor uw feest? Bel voor boekingen Tanja Jess naar 0318-690533.

prijs

Prijsindicatie: € 2.500,- tot € 5.000,-

Tanja Jess boeken?

Tanja Jess

Tanja Jess werd geboren in Karlsruhe, Duitsland. Toen ze vijf jaar oud was verhuisde ze met haar ouders naar Nederland, waar ze tweetalig werd opgevoed. Na haar eindexamen VWO ging ze naar de Hogere Hotelschool in Den Haag. Ze verruilde deze opleiding voor een studie psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Nadat ze haar propedeuse had gehaald, volgde ze een bovenbouwstudie Communicatiewetenschappen, eveneens aan de Universiteit van Amsterdam.

In 1992 besloot Tanja dat ze wilde gaan acteren en ze ging naar de 3-jarige acteeropleiding De Trap in Amsterdam, alwaar ze het eerste jaar met succes afsloot. Het tweede en het derde jaar van een soortgelijke opleiding volgde ze bij Het Collectief. Tijdens haar verschillende opleidingen volgde Tanja tientallen acteerworkshops, stem- en zanglessen.

Op televisie was Tanja te zien in talloze series, waaronder Twaalf steden, dertien ongelukken (VARA), Bradaz (NPS), Onderweg naar Morgen (Veronica), De Garage (Veronica), Unit 13 (VARA), Baantjer (2x, RTL 4), Tijd van Leven (KRO), Costa! (BNN), Wildschut & de Vries (SBS6) en Toen was geluk nog heel gewoon (?). Van september 1997 tot en met 2000 was Tanja Jess te zien in de rol van Bowien Galema in Goede Tijden, Slechte Tijden. In 2001 en 2002 deed zij de presentatie van het Canal+ filmprogramma Avant Première.
In het seizoen 2002/2003 vertolkte Tanja een hoofdrol in dramaserie Bon Bini Beach van Endemol Nederland op Yorin. Eind 2004 tot begin 2005 was ze wederom te zien op Yorin. Ditmaal had ze een grote gastrol (Marjolein Curie) in de gerestylede ziekenhuisserie van Endemol, ONM. Vervolgens was ze tevens te zien in Grijpstra & de Gier en Hotnews.nl.
Tanja nam in 2007 nog deel aan diverse televisieprogramma’s zoals Cut it Out, Je zal het maar hebben en Your body and mind.

In het theater was Tanja onder andere te zien als Mandy in de productie Boyband van Peter Quilter, en in 2002 als verteller in Rocky over the Rainbow. Ook deed zij dat jaar mee aan het theaterproject The 24-Hour Play.

Tanja heeft al in vele films gespeeld, variërend van bedrijfsfilms (Landmacht) tot films voor NFTVA en Faculteit Film en Televisie Wetenschappen Uva. Verder speelde ze in Een Hollandse Held van NPS en in 2002 in Loenatik de Moevie van Get Reel Productions.

Een jaar later kroop ze in de huid van Maja in Shouf Shouf Habibi, de succesvolle speelfilm van Albert ter Heerdt. Daarna vertolkte ze de rol van Tante Jeanne in Kees de Jongen van André van Duren. In 2005 speelde ze in Leef!, de film van Willem van de Sande Bakhuyzen. Een jaar later schitterde ze in de film HannaHannah van Annemarie van der Mondt.

Tanja spreekt behalve Duits (native), Engels en Frans ook verschillende dialecten, waaronder Brabants, Limburgs, Amsterdams en Vlaams. Ze wordt dan ook regelmatig gevraagd als voice-over voor radio- en televisiecommercials. Vanaf 2006 is Tanja de vaste station-voice van Sky Radio.

Een nieuwe uitdaging als presentatrice was in 2005, toen zij afreisde naar Thailand om daar een nieuwe serie van Temptation Island op te nemen en vervolgens de serie Paradise Hotel. Ook nam zij de presentatie van de live finale van het programma Perfect voor haar rekening. In 2006 presenteerde ze het programma Undercover Lover en Temptation Island deel 5.


Lees meer »

Mogelijke alternatieven

Prijsindicatie