Nick & Simon

Opnieuw zoeken

Nick & Simon boeken voor uw feest? Bel voor boekingen Nick & Simon naar 0318-690533.

prijs

Prijsindicatie: € 10.000,- en hoger

Nick & Simon boeken?

Nick & Simon

Na een stormachtige entree in 2006 zijn Nick Schilder en Simon Keizer inmiddels geen onbekenden meer. Met hun fraai kleurende stemmen en zelfgeschreven hits als “Steeds Weer”, “De Soldaat”, “Pak Maar M’n Hand” en natuurlijk “Rosanne” is het duo uit Volendam niet meer uit de hitlijsten weg te denken.

Ze kregen in korte tijd een TMF Borsato Award, een Zilveren Harp en twee originele Rembrandts, evenals platina awards voor zowel hun titelloze debuutalbum als hun succesvolle tweede album “Vandaag”. Hun nieuwste album “Luister” – met de hits “Vallende Sterren” en “De Dag Dat Alles Beter Is” - is inmiddels ook dubbelplatina en tevens hard op weg om het best verkochte album van 2009 te worden.

Ook met hun vele optredens in het land bouwden Nick & Simon een ijzersterke livereputatie op. In 2008 trok het duo al langs uitverkochte zalen met hun eerste theatertour Altijd Dichtbij. Het afgelopen jaar deden Nick & Simon dat nog eens dunnetjes over met hun Overal tour, dit keer met een 9-koppige liveband, aangevuld met blazers, percussie, achtergrondzang en grote schermen waarop livebeelden en sfeerbeelden elkaar afwisselden. Het absolute hoogtepunt van deze tour waren de twee optredens op 9 en 10 mei in de Rotterdamse Ahoy’, waarmee een droom in vervulling ging voor de twee zingende vrienden.

Van het zeer bijzondere optreden op 9 mei verschijnt 13 november een liveregistratie op de DVD “Overal – Ahoy’ 2009”, aangevuld met dezelfde show op 2 CD’s. De eerste oplage van dit bijzondere document is gehuld in een prachtige digipak met 32-pagina tellend boekje en een poster.

Simon: ‘Eerst voelde het als een gewone show, we staan tenslotte vaker in grote hallen. Maar toen ik dat podium opkwam en het publiek zag, begreep ik de magie van Ahoy’. Door de steile tribunes voelt het toch heel intiem aan.’ Nick vult aan: ‘Wat de Arena is voor voetballers, is Ahoy’ voor muzikanten. Dit is de hal waar alle grote buitenlandse artiesten optreden. Het was een overweldigende ervaring.’

Naast grote hits als “Kijk Omhoog, “Hoe Lang?”, ‘en “Lippen Op De Mijne” bevat de DVD unieke solo-optredens en coveruitvoeringen. Nick brengt een swingende versie van Michael Bublés “Everything” ten gehore, terwijl Simon zijn tanden zet in James Morrisons “Wonderful World”. Samen doen ze een mooie uitvoering van Extremes grote hit “More Than Words”. Het hoogtepunt van de avond is echter de Wham! medley, dat het langste applaus ooit gemeten in Ahoy tijdens een show tot gevolg had. Nick: ‘Wij schrokken van zoveel applaus, werden er door in verlegenheid gebracht. Dat merkte het publiek, waardoor ze nog harder gingen klappen. Iedere keer dat we een nieuw nummer wilden inzetten, barstte het applaus weer los.’ Simon: ‘De zaal explodeerde, het applaus bleef maar komen. Al met al was Ahoy’ een mooie afsluiting van de tour. Alle puzzelstukjes kwamen samen.’


Lees meer »

Mogelijke alternatieven

Prijsindicatie